Τι να περιμένεις τον πρώτο χρόνο του μωρού σου, μια πραγματική ιστορία
Όπως πιθανώς γνωρίζετε, ότι μπαίνει στο κατάστημα μας είναι απόλυτα δοκιμασμένο και απόλυτα προτεινόμενο από εμάς. Το βιβλίο «Τι να περιμένεις τον πρώτο χρόνο του μωρού σου» θεωρώ είναι ότι πιο σημαντικό έχω διαβάσει, στον πρώτο χρόνο της μητρότητας. Βέβαια αργήσαμε να το συμπεριλάβουμε στα προϊοντα μας, γιατί είναι ένα βαρύ βιβλίο και η επιβάρυνση των μεταφορικών είναι μεγάλη. Τελικά αποφασίσαμε να το κάνουμε για τους λόγους που θα διαβάσετε παρακάτω: Όταν λοιπόν ξεκίνησα να το περιγράφω στο σύστημα του e-shop, είχα την εύκολη λύση… να αντιγράψω κείμενο από τόσα και τόσα e-shop και βιβλιοπωλεία που μπορείτε να το βρείτε…. έλα όμως που το πληκτρολόγιο με οδήγησε αλλού και αποφάσισα ότι το κείμενο αυτό ταιριάζει πιο πολύ στο blog παρά στο site… γι’ αυτό το έγραψα και στα δυο :)
Τι να περιμένεις λοιπόν τον πρώτο χρόνο της ζωής του παιδιού σου – μία πραγματική ιστορία.
«Θα το έλεγα διαφορετικά η Βίβλος….
Γνωστή βιβλιοσυλέκτρια έτυχε και το είχα στο σπίτι από την πρώτη μέρα που φέραμε στο σπίτι το Θανάση. Φυσικά δεν είχα προλάβει να το ανοίξω σχεδόν καθόλου. Ένα βράδυ, ο Θανάσης 8-9 ημερών, βαθιά μεσάνυχτα, παρακολουθώ την ανάσα του και καταλαβαίνω ότι δεν είναι κανονική. Διακόπτεται, ξαναρχίζει, αναστενάζει, νομίζεις ότι κοιμάται αλλά είναι σα να μη κοιμάται… Πανικός!
Ξυπνάω το Σπύρο δίπλα μου, παίρνουμε το παιδί στο κρεβάτι ανάμεσά μας, τα ίδια… στην ίδια κατάσταση, παρόλο που το σηκώσαμε αγκαλιά και του μιλούσαμε… Του λέω «πάμε στο Παίδων». Αρχικά συμφωνεί και πιο ψύχραιμος (ως συνήθως) με ρωτάει: «Το βιβλίο σου τι λέει;»
Δεν ξέρω απαντώ και το ανοίγω, ίσως να ηταν και η πρώτη φορά που το άνοιγα μέχρι τότε… ψάχνω… ψάχνω… στη σελ. 185 κάτω-κάτω και διαβάζω:
«τα νεογέννητα κοιμούνται συχνα, αλλά ξυπνούν και συχνά κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτό συμβαίνει επειδή ο περισσότερος υπνός τους είναι REM (Rapid Eye Movement) ύπνος, ένας ενεργός ύπνος με όνειρα και πολλή κίνηση. Στο τέλος κάθε περιόδου REM, το κοιμισμένο μωρόν συνήθως ξυπνάει για λίγο. Όταν ακούτε το μωρό σας να στριφογυρίζει ή να κλαψουρίζει τη νύχτα, πιθανόν αυτό συμβαίνει επειδή τελειώνει μία REM περίοδος.»
Έτσι κάπως μάθαμε για το REM ύπνο στα μωρά και ησυχάσαμε… ο Θανάσης ονειρεύονταν και εμείς γλυτώσαμε το Παίδων.
Από τότε το βιβλίο «Τι να περιμένεις τον πρώτο χρόνο του μωρού σου» έγινε αναπόσπατο κομμάτι της ρουτίνας μου με το παιδί.
Ερωτήσεις όπως, έχω αρκετό γάλα, μεγαλώνει ικανοποιητικά, γιατί γέρνει το κεφαλάκι του, πότε θα μιλήσει, πότε θα βγάλει το πρώτο του δοντάκι, γιατί έχει πολλά σάλια, πως να το ντύσω, πότε κρυώνει, πότε ζεσταίνεται και τόσα τόσα άλλα θα βρουν εκεί την απάντησή τους. Είναι σημαντικό, αυτό τον πρώτο χρόνο που ουσιαστικά δεν έχεις καμία εμπειρία σε κάτι τόσο μεγάλο, όπως το μεγάλωμα ενός μωρού, να έχεις πάντα έγκυρες συμβουλές. Ειδικά για μένα που δεν είχα κανένα δικό μου κοντά μεγαλώνοντας το παιδί…. ήταν πολύτιμο. Βέβαια όπως έμαθα πάλι μέσα από αυτό το βιβλίο, όταν αναρωτιέσαι τι να κάνεις και είσαι ανάμεσα σε δύο εκδοχές και η φίλη σου σου λέει άλλο, η μαμά σου άλλο, η πεθερά σου άλλο, ένας είναι πάντα ο κανόνας: «Η μαμά ξέρει πάντα καλύτερα».
Έχω διαβάσει κάθε σελίδα του 3 φορές τουλάχιστον. Μαζί με το sling μου και το θήλαστρο μου… σηματοδότησαν τον πρώτο χρόνο της μητρότητας για μένα. Αν έλειπε έστω και ένα κομμάτι αυτής της τριάδας, θα ήμουν τελείως διαφορετική μαμά… προς το καλύτερο… προς το χειρότερο… δεν ξέρω… σίγουρα διαφορετική….
Το βιβλίο «τι να περιμένεις τον πρώτο χρόνο του μωρού σου» τελειώνει στη σελίδα 929 και είναι ίσως το μοναδικό βιβλίο τόσο πολλών σελίδων που κάθε σελίδα του αξίζει. »
Μπορείτε να το βρείτε σε πολλά βιβλιοπωλεία και στο mysunshine εδώ:
0 σχόλια