12 λόγοι που κάνουν το μωρό σας να κλαίει

by - 7:17:00 π.μ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία: τα μωρά κλαίνε. Είναι ο τρόπος επικοινωνίας τους για να εκφράσουν την πείνα τους, τον πόνο, τον φόβο, την ανάγκη για ύπνο κ.α.
Πως λοιπόν οι γονείς πρέπει να ξέρουν τι προσπαθούν να πουν; Στην αρχή είναι λίγο δύσκολο να αναγνωρίσετε τον λόγο. Οι παρακάτω είναι οι πιο κοινοί. Αν το μωρό σας κλαίει και δεν ξέρετε γιατί ανατρέξτε στην παρακάτω λίστα και ίσως βρείτε κάτι που θα σας βοηθήσει.
1. Πεινάει
Αυτό είναι ίσως το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείτε όταν κλαίει το μωρό σας.
Μαθαίνοντας να αναγνωρίζετε τα σημάδια της πείνας θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε να το ταϊζετε πριν ξεκινήσει το κλάμα. Μερικά σημάδια που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο μωρό είναι: το κλάμα, το χτύπημα των χειλιών και τα χέρια στο στόμα.


2. Έχει λερωθεί
Μερικά μωρά "ενημερώνουν" άμεσα όταν χρειάζονται άλλαγμα. Άλλα πάλι ανέχονται την πάνα για αρκετή ώρα. Όπως και να έχει αυτό είναι εύκολο να το αναγνωρίσετε και να το αλλάξετε

3. Νυστάζει
Δεν είναι τυχερά τα μωρά; Όταν είναι κουρασμένα απλά κοιμούνται οποιαδήποτε ώρα και οπουδήποτε. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν οι γονείς. Στην πραγματικότητα, είναι πιο δύσκολο για αυτά από ότι νομίζετε. Έτσι φτάνουν στο σημείο να κάνουν φασαρία και να κλαίνε ειδικά όταν είναι πολύ κουρασμένα.

4. Θέλει αγκαλιά

Τα μωρά θέλουν πολλές αγκαλιές. Τους αρέσει να βλέπουν το πρόσωπο των γονιών τους, να ακούνε τις φωνές τους, την καρδιά τους και να εντοπίζουν την μοναδική μυρωδιά τους. Το κλάμα μπορεί να είναι ο λόγος που ζητάνε αγκαλιά. Μπορεί να αναρωτιέστε αν κακομαθένετε το μωρό σας κρατώντας το τόσο πολύ, αλλά κατά την διάρκεια των πρώτων λίγων μηνών αυτά δεν είναι δυνατό. Φορώντας δε, ένα μάρσιπο, μπορείτε να έχετε ελεύθερα τα χέρια σας.

5. Κολικοί
 Τα πονάκια στην κοιλιά μπορούν να προκαλέσουν πολύ κλάμα. Στην πραγματικότητα, οι κολικοί αναγνωρίζονται ως απαρηγόρητο κλάμα για τουλάχιστον 3 ώρες την ημέρα, τουλάχιστον 3 μέρες την βδομάδα, τουλάχιστον 3 βδομάδες στην σειρά.
Αν το μωρό σας συχνά γκρινιάζει και κλαίει αφού φάει, μπορεί να αισθάνεται κάποιο είδους πόνου στην κοιλιά.
  
6. Θέλει να ρευτεί
Το ρέψιμο δεν είναι επιτακτικό. Αλλά αν το μωρό σας κλαίει μετά το τάισμα, ένα καλό ρέψιμο ίσως είναι ότι χρειάζεται. Τα μωρά καταπίνουν αέρα όταν θυλάζουν ή πίνουν γάλα από το μπιμπερό και αν ο αέρας  δεν κυκλοφορεί ίσως δημιουργήσει κάποια δυσφορία. Κάποια μωρά ενοχλούνται έντονα με τον αέρα στην κοιλιά τους, ενώ άλλα δεν φαίνονται να χρειάζοντε να ρευτούν.

7. Κρυώνει ή ζεστένεται
Όταν το μωρό σας κρυώνει, όπως ας πούμε όταν το γδύνετε για να του αλλάξετε πάνα ή να το καθαρίσετε με ένα κρύο πανί, ίσως να διαμαρτυρηθεί και να αρχίσει το κλάμα.
Στα νεογέννητα αρέσει να είναι ζεστά, αλλά όχι πολύ. Ως κανόνας, νιώθουν άνετα αν φοράνε ένα παραπάνω ρούχο από αυτό με το οποίο εσείς αισθάνεστε άνετα. Τα μωρά παραπονιούνται λιγότερο αν ζεσταθούν αρκετά από το αν κρυώνουν.
8. Ενοχλείται από κάτι μικρό
Τα μωρά μπορούν να κλαίνε και για κάτι "μικρό" που μπορεί να τους ενοχλεί, όπως μια τρίχα τυλιγμένη γύρω από το δάκτυλο του ποδιού του, ή μια ετικέτα ρούχου.
9. Πονάνε τα δοντάκια
Οι πόνοι των δοντιών μπορεί να να είναι έντονοι καθώς βγαίνοντας το νέο δόντι πιέζει τα ούλα του. Μερικά μωρά υποφέρουν πιο πολύ από άλλα, αλλά η γκρίνια και το κλάμα είναι κοινά όταν συμβαίνει να πονάνε. Αν το μωρό σας δείχνει να πονάει και δεν ξέρετε γιατί, προσπαθήστε να πιάσετε τα ούλα του με το δάχτυλό σας. Μπορεί να εκπλαγείτε όταν καταλάβετε το νέο του δοντάκι.
10. Θέλει λιγότερη διέγερση
Τα μωρά μέσα από την διέγερση μαθαίνουν για τον κόσμο αλλά μερικές φορές δυσκολεύονται να επεξεργαστούν π.χ. τα φώτα, τον θόρυβο, να πηγαίνει από το ένα χέρι στο άλλο. Το κλάμα του είναι ένας τρόπος σαν να σας λέει "Αρκετά".
11. Θέλει περισσότερο διέγερση
Ένα "απαιτητικό" μωρό μπορεί να βιάζεται να γνωρίσει τον κόσμο. Και συχνά ο μόνος τρόπος για να σταματήσει να κλαίει και να γκρινιάζει είναι να είναι ενεργό. Αυτό μπορεί εσάς να σας εξαντλεί!


12. Δεν αισθάνεται καλά
Το κλάμα ενός άρρωστου παιδιού τείνει να ξεχωρίζει από το κλάμα της πείνας ή της αναστάτωσης, και σύντομα θα μάθετε να ξεχωρίζετε πότε το παιδί σας «απλά δεν ακούγεται καλά» και χρειάζεται γιατρό.
http://www.babycenter.com/0_12-reasons-babies-cry-and-how-to-soothe-them_9790.bc?showAll=true

You May Also Like

0 σχόλια