ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΝΟΣΑΚΟΥΣ

by - 6:06:00 π.μ.


Τι ακριβώς είναι ένας υπνόσακος;
Ένας υπνόσακος είναι ουσιαστικά μία κουβέρτα που φοριέται, σχεδιασμένη ειδικά για μωρά. Οι υπνόσακοι έχουν άνοιγμα στο λαιμό και στις μασχάλες και ουσιαστικά φοριούνται στο μωρό, βοηθώντας το να παραμείνει στη σωστή
θερμοκρασία καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς τα προβλήματα που δημιουργούν οι παραδοσιακές κουβέρτες και τα σεντόνια που το μωρό είτε να αποδιώχνει, είτε τυλίγεται μέσα σε αυτά.


Είναι όλοι οι υπνόσακοι ασφαλείς;
Για να είναι ασφαλής ένας υπνόσακος θα πρέπει να έχουν τηρηθεί οι σωστές προδιαγραφές στην κατασκευή του και να είναι φτιαγμένος από ασφαλή υλικά. Όταν τηρούνται οι σωστές προδιαγραφές, τότε ο υπνόσακος είναι ότι πιο ασφαλές για τον ύπνο του μωρού σας. Με το σωστό μέγεθος ανοίγματος στο λαιμό και στις μασχάλες, το μωρό δεν κινδυνεύει να γλιστρήσει μέσα ή έξω από τον υπνόσακο και παράλληλα δεν περιορίζεται η ελευθερία κινήσεών του. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι το παιδί θα έχει συνεχή και σωστή θερμοκρασία που θα το βοηθήσει να κοιμηθεί αδιατάραχτα όλη τη νύχτα.
Η εταιρεία Gro έχει κάνει εξαντλητική έρευνα και εφαρμόζει εξονυχιστικούς ελέγχους στα προϊόντα της για να διασφαλίζει ότι ο υπνόσακος που έρχεται στα χέρια σας είναι απόλυτα ασφαλής και σύμφωνος με τα αυστηρότερα Ευρωπαϊκά και Βρετανικά πρότυπα και τη Νομοθεσία.
Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσω έναν υπνόσακο αντί για μία παραδοσιακή κουβέρτα;
  • Το μωρό σας δεν μπορεί να κλωτσήσει τον υπνόσακό του. Οπότε δεν μένει ξεσκέπαστο, δεν κρυώνει και δεν ξυπνάει, ούτε το ίδιο, ούτε και όλη η οικογένεια.
  • Το μωρό σας δεν πρόκειται να κουκουλωθεί η να μπερδευτεί με τον υπνόσακο
  • Οι υπνόσακοι βοηθούν τα μωρά να παραμείνουν σε μία σταθερή και άνετη θερμοκρασία καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.
  • Το μωρό σας μπορεί να ξυπνήσει να κινηθεί μέσα στην κούνια του και να αποκοιμηθεί ξανά, χωρίς να χρειάζεται να τακτοποιηθούν πάλι τα σκεπάσματά του.
  • Ο υπνόσακος γίνεται γρήγορα ένα καταπληκτικό μέρος της βραδινής σας ρουτίνας. Έτσι μόλις το μωρό σας τον φοράει, νιώθει οικία, νιώθει ασφαλές και καταλαβαίνει ότι ήρθε η ώρα του ύπνου, ακόμη και αν βρίσκεται μακριά από το σπίτι του.
  • Βοηθούν στην ομαλή μετάβαση από την καλαθούνα στο κρεβάτι του, καθώς αποτελούν το κοινό σημείο και των δύο.
  • Καθυστερούν την ηλικία που το μωρό γυρίζει και κοιμάται μπρούμυτα, επομένως δε χρειάζεται να ανησυχείτε και να σηκώνεστε συχνά για να γυρίζετε το παιδί σας ανάσκελα.
  • Δεν αφήνουν το μωρό να σκαρφαλώσει τα κάγκελα της κούνιας και έτσι νιώθετε μεγαλύτερη ασφάλεια καθώς το μωρό μεγαλώνει και ζωηρεύει.
Τι πρέπει να φορέσω στο παιδί μου κάτω από τον υπνόσακο;
Αυτό είναι συνάρτηση του πάχους του υπνόσακου (tog) και της θερμοκρασία που έχετε στο σπίτι. Στον παρακάτω πίνακα βλέπετε σε αδρές γραμμές πως πρέπει να ντύσετε το παιδί ανάλογα με τα παραπάνω:
Παρόλα αυτά και καθώς κάθε μωρό είναι διαφορετικό, εσείς θα καταλάβετε τι είναι καλύτερο να κάνετε. Τοποθετήστε τα χέρια σας στο στήθος του μωρού σας και αναλόγως πως το αισθάνεστε θα καταλάβετε αν το έχετε ντύσει καλά. Τα χέρια δεν είναι πάντα ένας ασφαλής δείκτης, γιατί τα χέρια των μωρών τείνουν τις περισσότερες φορές να είναι κρύα.
Τι βάρος / πάχος (tog) υπνόσακου να χρησιμοποιήσω;
Οι υπνόσακοι των 2.5 tog είναι ιδανικοί για το Χειμώνα, την Άνοιξη και το Φθινόπωρο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το ανάλογο ντύσιμο από μέσα ακόμη και κάποια κρύα βράδια το καλοκαιριού. Αν το δωμάτιό σας έχει συνήθως θερμοκρασία κάτω των 20°C, σας προτείνουμε έναν υπνόσακο 2.5 tog. Αν όμως μένετε στο Νότο ή έχετε τη θερμοκρασία στο σπίτι ρυθμισμένη πάντα πάνω από τους 21°C ίσως είναι καλύτερα να προτιμήσετε ένα υπνόσακο 1 tog. Συχνα οι μητέρες χρησιμοποιούν έναν υπνόσακο 2.5 tog για τη νύχτα και έναν υπνόσακο 1 tog για τη μέρα, που η θερμοκρασία στο σπίτι είναι συνήθως υψηλότερη.
Οι υπνόσακοι 0.5 tog είναι για τα Ελληνικά Καλοκαίρια που η θερμοκρασία ανεβαίνει πολύ και με το ζόρι δέχεστε και εσείς το σεντονάκι.
Γιατί να πάρω στο παιδί μου υπνόσακο 2.5 tog όταν το πάπλωμά μου είναι 5, 6 ή και 12 tog;
Οι παιδίατροι συστήνουν τα σκεπάσματα των μωρών να είναι ελαφριά. Από τη δική μας έρευνα και τις μαρτυρίες γονιών, οι υπνόσακοι 2.5 tog είναι ότι πρέπει για το χειμώνα στην Ελλάδα και οι υπνόσακοι 1 tog για την άνοιξη και το φθινόπωρο. Ένας υπνόσακος κυκλώνει ουσιαστικά το σώμα του παιδιού και το μονώνει πάνω και κάτω, δημιουργώντας μία ζεστή τσέπη αέρα γύρω από το μωρό.
Τα 2.5 tog είναι ιδανικά για χρήση όλο το χρόνο εκτός από τα ζεστά καλοκαίρια που θα πάτε στο 1 ή στο 0.5 tog. Τα 2.5 tog είναι ιδανικά και για τα ταξίδια σας. Το μόνο που έχετε κάθε φορά να προσαρμόσετε είναι το ντύσιμο του μωρού από μέσα και έτσι πάντα θα έχετε το μωρό σας στη σωστή θερμοκρασία.
Τι σημαίνει tog;
Η αξιολόγηση tog υποδεικνύει πόσο ζεστός είναι ένας υπνόσακος ή διαφορετικά τη «Θερμαντική Αντίσταση» ενός προϊόντος και είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται ευρέως στο εξωτερικό για να εξηγήσει το βαθμό θερμαντικότητας παπλωμάτων. Οι υπνόσακοι Gro τεστάρονται για να είναι σύμφωνοι με το Βρετανικό Πρότυπο BS4745:1990 και το νέο πρότυπο BS 8510:2009. Σύμφωνα με πρόσφατες υποδείξεις παιδιάτρων, οι υπνόσακοι πρέπει να είναι ελαφροί και για να είναι σύμφωνοι με το Βρετανικό Πρότυπο θα πρέπει να είναι μεταξύ 2.5 και 3 tog ώστε να είναι κατάλληλοι για θερμοκρασίες 10°C and 20°C.
Γιατί οι υπνόσακοι Gro δεν έχουν μανίκια;
Οι υπνόσακοι δεν πρέπει να έχουν μανίκια ώστε να διευκολύνουν την κυκλοφορία του αέρα και την αποβολή θερμότητας από το σώμα του παιδιού. (Τα μωρά που κοιμούνται στις παραδοσιακές κουβέρτες, πάντα βγάζουν τα χέρια τους έξω από την κουβέρτα). Επιπλέον τα χοντρά μανίκια ενός υπνόσακου περιορίζουν σημαντικά τη δυνατότητα κίνησης του μωρού και επομένως και την ποιότητα του ύπνου του. Το νέο Βρετανικό πρότυπο αναφέρει ρητά ότι οι βρεφικοί υπνόσακοι δεν πρέπει να έχουν μανίκια ή κουκούλες. Όταν ο καιρός είναι πιο κρύος, συστήνουμε να βάζετε στο παιδί μακρυμάνικο φορμάκι και από πάνω μακρυμάνικη πυτζάμα, αλλά ποτέ μακρυμάνικο υπνόσακο.
Πως πλένω τον υπνόσακο του μωρού μου;
Όλοι οι υπνόσακοι Gro πλένονται με ασφάλεια στο πλυντήριο στους 40°C. Μπορείτε ή να τους κρεμάσατε για να στεγνώσουν ή να τους βάλετε στο στεγνωτήριο σε χαμηλή ρύθμιση. Όπως όλα τα προϊόντα από καλό βαμβάκι, τείνουν να μαζέψουν κατά 5%. Αν το παιδί σας έχει κάποια αλλεργία και θέλετε να πλύνετε τον υπνόσακο στους 60°C, πιθανώς να μαζέψει λίγο περισσότερο. Σε γενικές γραμμές σκεφτείτε το περιβάλλον και αν ο υπνόσακός σας δεν είναι πολύ λερωμένος, πλύντε τον στους 30°C!
 Πόσους υπνόσακους χρειάζεται να έχω;
Καθώς ειδικά τα μεγάλα νούμερα θα σας κρατήσουν για ένα χρόνο τουλάχιστον, σας προτείνουμε να έχετε 2 υπνόσακους, ώστε σε κάθε περίπτωση ατυχήματος να έχετε έναν εξτρα. Επίσης συχνά μαμάδες αγοράζουν ένα υπνόσακο 2.5 tog για τον βραδυνό ύπνο και έναν υπνόσακο 1 tog για το μεσημεριανό.
Τι μέγεθος υπνόσακου να διαλέξω;
Οι υπνόσακοι χωρίζονται σε 3 βασικά μεγέθη. 0-6 μηνών, 6-18 μηνών και 3-6 ετών. Στη Gro κατασκευάζουμε υπνόσακους για ηλικίες μέχρι 10 ετών, αλλά τα βασικά μεγέθη είναι τα 3 παραπάνω.
Το μέγεθος 0-6 μπορεί να φορεθεί μετά τα 4 κιλά του μωρού. Στον παρακάτω πίνακα βλέπετε αναλυτικά πως μπορείτε να διαλέξετε το μέγεθος του υπνόσακου του μωρού σας. Στην πρώτη στήλη βλέπετε προσεγγιστικά την ηλικία το μωρού και το μέγεθος του υπνόσακου, στη δεύτερη το ελάχιστο βάρος παιδιού που απαιτείται για να μπορέσει να φορέσει τον εκάστοτε υπνόσακο και στην τρίτη στήλη το μέγιστο μήκος παιδιού που χωράει σε κάθε υπνόσακο.

You May Also Like

0 σχόλια