8 tips για τον μέλλοντα μπαμπά

by - 3:17:00 π.μ.

Η εγκυμοσύνη δεν είναι μόνο υπόθεση της μέλλουσας μαμάς, αλλά και του μέλλοντα μπαμπά. Και αν αναρωτιέστε ποια μπορεί να είναι η συνεισφορά σας ως πατέρα πριν τη γέννηση του μικρού σας, ετοιμάσαμε μια λίστα με 8 πράγματα για να φροντίσετε την έγκυο σύντροφό σας και για να προετοιμαστείτε κατάλληλα για το νέο μέλος της οικογένειας που έρχεται!
1. Μην ξεχνάτε να την ενθαρρύνετε αλλά και να της δείχνετε πόσο όμορφη συνεχίζει να είναι ανεξάρτητα από τα κιλά της εγκυμοσύνης.
2. Φροντίστε όσο το δυνατόν περισσότερο τη σύντροφό σας. Ένα φλιτζάνι τσάι, η προετοιμασία του δείπνου ή ακόμα και ένα χαλαρωτικό μασάζ στα πόδια είναι εξαιρετικά δείγματα φροντίδας της εγκύου που πιθανόν να αισθάνεται εξαντλημένη στο τέλος της ημέρας.
3. Ενδιαφερθείτε για την πορεία της εγκυμοσύνης, επισκεφθείτε μαζί τον γιατρό και πάρτε μαζί αποφάσεις για τον τοκετό.
4. Καλό είναι να αποκτήσετε μια ιδέα πριν τη γέννα για τα πράγματα που χρειάζεται ένα μωρό. Να μάθετε δηλαδή από πριν να χρησιμοποιείτε το πορτ – μπεμπέ, το κάθισμα του αυτοκινήτου και το καροτσάκι του.
5. Όταν γεννηθεί το μωρό, μοιραστείτε την ευθύνη. Φροντίστε να είστε κι εσείς το ίδιο πρόθυμοι να πάρετε αγκαλιά το μωρό όταν δεν κοιμάται τα βράδια, να αλλάζετε τις πάνες, να στηρίζετε τη μητέρα στον θηλασμό, όπως και για ο,τιδήποτε αφορά το νεοφερμένο μέλος της οικογένειάς σας.
6. Δώστε τη δυνατότητα στη σύντροφό σας να έχει χρόνο για να κάνει και πράγματα για τον εαυτό της. Αυτό σημαίνει να προσφερθείτε να κρατήσετε το μωρό ώστε να μπορεί να περάσει λίγο χρόνο έξω από το σπίτι αν το επιθυμεί και μάλιστα φροντίζοντας να κατευνάζετε τις πιθανές ενοχές της.
7. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Φροντίστε να βάζετε όρια στους δικούς σας όταν θέλουν να επεμβαίνουν σε θέματα ανατροφής. Για παράδειγμα ξεχάστε τη φράση «η μάνα μου πιστεύει ότι πρέπει να γίνει αυτό έτσι…» και γενικά μην σας απασχολεί τι πιστεύουν οι άλλοι.
8. Βρείτε χρόνο για να βρεθείτε σαν ζευγάρι. Όσο πιο κοντά είστε μεταξύ σας τόσο ευκολότερα θα μπορείτε να διαχειριστείτε την έλευση του μικρού σας. Όσο απολαμβάνετε ποιοτικό χρόνο σαν ζευγάρι, η έλξη μεταξύ σας παραμένει ζωντανή.
www.pregnantchicken.com/

You May Also Like

0 σχόλια