10 πλεονεκτήματα από τη χρήση ανοξείδωτου (Stainless Steel) παγουριού

by - 3:45:00 π.μ.




Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα πλεονεκτήματα των ανοξείδωτων μπουκαλιων και γιατί είναι η καλύτερη επιλογή για να ξεδιψάσετε.  

Ο μέσος άνθρωπος παίρνει περίπου 35,000 αποφάσεις την ημέρα. Ξεκινάει από την ώρα που ξυπνάει! Να χουζουρέψω ή να κάνω ντους? Τζήν ή σορτς? Καφές ή τσάι? Εδώ θα βρείτε όλους τους λόγους που χρειάζεται να ξέρετε για τα παγούρια από ανοξείδωτο ατσάλι, είναι μια απόφαση που πρέπει να κάνετε με προσοχή

Η υγεία σας: Τα παγούρια από ανοξείδωτο ατσάλι είναι ό,τι καλύτερα για εσάς



Κόβοντας τη συνήθεια να πίνετε νερό από πλαστικά μπουκάλια προστατεύεται τον εαυτό σας από βλαβερές χημικές ουσίες.

Αποφεύγετε το BPA

Οι Ιάπωνες και οι Καναδοί έχουν απαγορεύσει πλήρως την BPA ή την δισφαινόλη-Α. Ακολουθώντας το παράδειγμα, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) απαγόρευσε τη χρήση του BPA από μπουκάλια για βρέφη και ποτηράκια από το 2012. Γιατί λοιπόν το επιτρέπουν σε πλαστικά μπουκάλια νερού; Μελέτες δείχνουν ότι η BPA είναι επιβλαβές για την υγεία σας. Οι φιάλες από ανοξείδωτο ατσάλι που δεν περιέχουν πλαστικά είναι 100% χωρίς BPA

Δεν περιέχουν άλλα επιβλαβή

Παρά το γεγονός ότι οι μελέτες δείχνουν σαφή σχέση μεταξύ της BPA και των αναπαραγωγικών προβλημάτων, η BPA εξακολουθεί να είναι πανταχού παρούσα σε πολλά πλαστικά μπουκάλια, συμπεριλαμβανομένων τόσο των μπουκαλιών μιας χρήσης όσο και των επαναχρησιμοποιούμενων. Ωστόσο, γνωρίζατε ότι ακόμη και αν ένα πλαστικό μπουκάλι δεν περιέχει BPA, εξακολουθεί να περιέχει άλλες τοξίνες ?

Εάν έχουν μείνει για λίγο ή έχουν εκτεθεί σε θερμότητα, σχεδόν όλα τα πλαστικά μπουκάλια διαρρέουν επικίνδυνες χημικές ουσίες

Σε μια μελέτη του 2011, οι ερευνητές αγόρασαν περισσότερα από 450 πλαστικά αντικείμενα που έχουν σχεδιαστεί για να μεταφέρουν τρόφιμα και νερό από καταστήματα. Διαπίστωσαν ότι, αν και τα περισσότερα από τα προϊόντα ήταν απαλλαγμένα από BPA, το 70% αυτών απελευθέρωνε χημικά που έμοιαζαν με οιστρογόνα. Και επειδή το πλαστικό είναι πορώδες, με κάθε γουλιά, πιθανότατα να πάρετε μια  γουλιά από επιβλαβή βακτήρια μαζί με αυτό.

Τα παγούρια από ανοξείδωτο ατσάλι κρατούν την μούχλα και άλλα βακτήρια

Εκτός από το ότι δεν είναι χημικά, τα παγούρια νερού από ανοξείδωτο ατσάλι είναι ανθεκτικά στη σκουριά και στη διάβρωση. Εάν έχουν σχεδιαστεί καλά, δεν αφήνουν μούχλα και βακτήρια να εισχωρήσουν.

Ο πλανήτης: Με κάθε γουλιά μπορείτε να βελτιώσετε το περιβάλλον.



Οι Αμερικανοί αγοράζουν 29 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια νερού το χρόνο. Για κάθε έξι μπουκάλια που αγοράζουν οι άνθρωποι, μόνο ένα ανακυκλώνεται. Τα υπόλοιπα καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής και χρειάζονται περισσότερα από 1.000 χρόνια για να αποσυντεθούν.

Τα ανοξείδωτα μπουκάλια είναι φιλικά προς το περιβάλλον

Γνωρίζατε ότι οι άνθρωποι ανακυκλώνουν μόνο περίπου το 12% των πλαστικών φιαλών νερού που αγοράζουν; Και από αυτό το 12 τοις εκατό, μόνο το 50 τοις εκατό από ό, τι βάζουμε στον κάδο ανακύκλωσης ανακυκλώνεται στην πραγματικότητα.

Αυτό σημαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πλαστικών μπουκαλιών νερού καταλήγουν στους χώρους υγειονομικής ταφής μας, όπου ο καθένας παίρνει περίπου 1.000 χρόνια για να αποσυντεθεί. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, απορροφούν επιβλαβείς χημικές ουσίες στο περιβάλλον μας

Απαιτούν λιγότερους πόρους και λιγότερη ενέργεια για την παραγωγή τους

Γνωρίζατε ότι χρειάζονται τρεις φορές την ποσότητα νερού που χωράει για να κατασκευάσουν ένα μπουκάλι νερό; Χρειάζεται σχεδόν 2.000 φορές την ενέργεια για να φτιάξει ένα μπουκάλι νερό,  όσο κάνει για να παράγει νερό βρύσης.

Η παραγωγή εμφιαλωμένου νερού απαιτεί 17 εκατομμύρια φιάλες πετρελαίου ετησίως. Επιπλέον, μέσα σε μία μόνο εβδομάδα, 40.000 φορτηγά οχημάτων 18-τροχών κατευθύνονται τους δρόμους μας μόνο για να παραδώσουν το εμφιαλωμένο νερό στα καταστήματα λιανικής πώλησης σε εθνικό επίπεδο. Αυτό προσθέτει πολλά ορυκτά καύσιμα που απαιτούνται για να φτιάξουν και να μεταφέρουν τις φιάλες. Στη συνέχεια, εάν δεν ανακυκλωθούν, όλοι αυτοί οι φυσικοί πόροι καταλήγουν να κάθονται στους χώρους υγειονομικής ταφής μας καθώς τα μπουκάλια αποσυντίθενται.

Για απόλαυση: Το καθαρό νερό από τα ανοξείδωτα παγούρια έχει καλύτερη!

https://www.mysunshine.gr/brands/penny-scallan/skeyi-fagitoy/anokseidota-pagoyria.html


Οι  μελέτες δείχνουν ότι το νερό βρύσης έχει καλύτερη γεύση από το εμφιαλωμένο νερό!

Δεν διατηρούν οσμές

Μήπως αυτό σας ακούγεται γνωστό;: Γεμίζετε το επαναχρησιμοποιήσιμο πλαστικό μπουκάλι με ένα σπιτικό παγωμένο τσάι και το φέρετε μαζί σας στη δουλειά. Στέκεται στο γραφείο σας όλη την ημέρα και το αφήνετε στο νεροχύτη όλη τη νύχτα (oops). Το επόμενο πρωί, το πλένεται στο πλυντήριο πιάτων και το γεμίζετε με παγωμένο νερό. Στο δρόμο σας προς την εργασία, παρατηρείτε ότι το παγωμένο νερό σας έχει γεύση τσάι! Μπλιαχ!

Τα υψηλής ποιότητας ανοξείδωτα μπουκάλια νερού δεν διατηρούν οσμές. Έτσι, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ανεξάρτητα από το τι γεμίζετε το παγούρι σας, δεν θα βρεθείτε με νερό που έχει γεύσει καφέ την άλλη μέρα.

Μελέτες δείχνουν ότι το νερό της βρύσης έχει καλύτερη γεύση από το εμφιαλωμένο νερό ούτως ή άλλως

Πέρα από τις οσμές, οι μελέτες δείχνουν ότι στις τυφλές δοκιμές γεύσης, οι άνθρωποι προτιμούν την γεύση του νερού της βρύσης από εκείνη του νερού στα μπουκάλια. Επειδή δεν έχει φανταχτερό μάρκετινγκ ή διασημότητες πίσω από αυτό, αν ρωτήσετε τους καταναλωτές ποιό νερό είναι καλύτερο , το πιο πιθανό να πούνε το εμφιαλωμένο νερό. Αλλά στο τέλος, οι μελέτες δείχνουν ότι το νερό της βρύσης έχει γεύση καλύτερα.

Διατηρούν το νερό ζεστό ή κρύο περισσότερο

Σε αντίθεση με τα δοχεία από πλαστικό και γυαλί, ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη από τα ανοξείδωτα μπουκάλια νερού είναι ότι μπορούν να κρατήσουν τα ποτά σας ζεστά ή κρύα περισσότερο. Διατηρώντας τα ποτά σας ζεστά για έως και 12 ώρες και το κρύο για έως και 24 ώρες, οι φιάλες από ανοξείδωτο ατσάλι μπορούν να σας βοηθήσουν να πείτε αντίο στον χλιαρό και τη ζεστή λεμονάδα!
Είναι πρακτικά: Νομίζετε ότι τα πλαστικά μπουκάλια είναι βολικά? Ξανασκεφτείτε το! 

 
Μια μέση οικογένεια στην Αμερική ξοδεύει $100-300 σε εμφιαλωμένο νερό το χρόνο.

Το να πίνεις νερό από ανοξείδωτο μπουκάλι είναι πολύ φθηνότερη συνήθεια από τα πλαστικά μπουκάλια

Το εμφιαλωμένο νερό κατέχει το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς ποτών στις Η.Π.Α. Οι Αμερικανοί πίνουν περισσότερο εμφιαλωμένο νερό από ό, τι μπύρα και γάλα μαζί και ξοδεύουν πάνω από 12 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Η κατανάλωση αυξάνεται κάθε χρόνο, καθιστώντας την μια δαπανηρή συνήθεια.

Η μέση αμερικανική οικογένεια θα μπορούσε να εξοικονομήσει εκατοντάδες δολάρια κατά τη διάρκεια αρκετών ετών επενδύοντας σε λίγες επαναχρησιμοποιούμενες φιάλες νερού από ανοξείδωτο ατσάλι.

Τι πιο βολικό από το να έχεις το δικό σου μπουκάλι

Είμαστε πολυάσχολοι άνθρωποι. Με εκατοντάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να απαντήσετε και ώρες συσκέψεων να παρακολουθήσετε, νομίζετε ότι αγοράζοντας ένα μπουκάλι νερό είναι ευκολότερο από το να φέρετε το δικό σας. Αλλά στην πραγματικότητα, φέρνοντας το δικό σας μπουκάλι θα σας εξοικονομήσει αμέτρητες διαδρομές στο κατάστημα και θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι έχετε πάντα μαζί σας νερό, και δεν θα κινδυνεύετε από αφυδάτωση.

Είστε έτοιμοι να βελτιώσετε την υγεία σας και τον πλανήτη με κάθε σας γουλιά?

Ο υγιής άνθρωπος δεν είναι απλά ένα brand. Είναι ένας τρόπος ζωής. Σχεδιάζουμε όλα τα προϊόντα μας βάση της αποστολή μας: Να βελτιώσουμε την υγεία των ανθρώπων και του πλανήτη αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος πίνει νερό.
Πηγή: http://waterbottles.healthyhumanlife.com/10-stainless-steel-water-bottle-benefits/ 

Σας προτείνουμε να δείτε τα  ιδανικά παγούρια για τα παιδιά από ανοξείδωτο ατσάλι της Penny Scallan Design ΕΔΩ!

You May Also Like

0 σχόλια