Γκριμάτσες, ένα παιχνίδι διαφορετικό για μεγάλους και παιδιά!

by - 5:00:00 π.μ.

Τις τελευταίες μέρες έχουμε ξετρελαθεί με τις γκριμάτσες!

Ένα super παιχνίδι της εταιρείας Djeco όπου το παιδί βλέπει ένα παιδάκι στην κάρτα του να κάνει μία γκριμάτσα και προσπαθεί να τη μιμηθεί. Οι υπόλοιποι παίχτες έχουν μπροστά τους όλες τις κάρτες ανοιχτές και προσπαθούν να καταλάβουν ποια γκριμάτσα κάνει ο πρώτος παίχτης.
Οξύνει ιδιαίτερα την παρατηρητικότητα του παιδιού και καλλιεργεί τηνπροσοχή στη λεπτομέρεια, καθώς μπορεί μία γκριμάτσα σε σχέση με μία άλλη να διαφέρει κάποιες φορές πολύ λίγο, οπότε το παιδί καταλαβαίνει πως μόνο αν κάνει ακριβώς ίδια την γκριμάτσα του με την φωτογραφία της κάρτας, θα κερδίσει!
Η αλήθεια είναι πως το παιχνίδι το παλεύαμε καιρό, αλλά δεν μπορούσαμε να το καλοπαίξουμε γιατί η Τζωρτζίνα ήταν μικρή και δεν μπορούσε να συμμετέχει πολύ καλά. Τώρα, 4 μήνες πριν κλείσει τα 3, μπορεί και μιμείται άψογα τη γκριμάτσα που βλέπει στην κάρτα ή αναγνωρίζει ποια γκριμάτσα κάνει η αδελφός της ο Θανάσης ή η ξαδέλφη της η Σωτηρία ή ακόμη ο παππούς και η γιαγιά που παίζουνε μαζί μας!
Και για να συμπληρώσω, είναι το μόνο παιχνίδι που τους βλέπεις στο τέλος, να μαζεύουν με επιμέλεια τις κάρτες και με άγχος μη ξεχάσουν καμία έξω από το κουτί και χαθεί!
Και όπως λέει και η φίλη μου η Έφη που μου σύστησε τις γκριμάτσες «Δεν με νοιάζει να είναι όμορφος, ούτε συμπαθής, ούτε χαριτωμένος! Θέλω να παίζω και να γελώ!!! Αυτό είναι αυτό το παιχνίδι!!!!»

You May Also Like

0 σχόλια