Εύκολη και πεντανόστιμη γαλατόπιτα!
Αυτή είναι η πρώτη συνταγή που γράφω στο blog μας και για να το ομολογήσω, δεν είμαι η σούπερ μαγείρισσα, δεν τρελαίνομαι να μαγειρεύω, φροντίζω όμως να τρώει η οικογένεια καλά. Γι΄αυτό οι συνταγές που θα δείτε από εμένα είναι πολύ απλές και γρήγορες και φαντάζομαι θα φανούν χρήσιμες μόνο σε «νοικοκυρές» σαν εμένα…!
Λοιπόν για τη γαλατόπιτα θα χρειαστείτε 1 φύλο σφολιάτα, 2 λίτρα γάλα, 2κούπες ζάχαρη, 2 κούπες αλεύρι, 2 βανίλιες, 2 κρόκους αυγού και ένα κομμάτι βούτυρο (έβαλα σχεδόν 1/4 της πλάκας βιτάμ).
Βουτυρώνετε ένα ταψί και απλώνετε τη σφολιάτα. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι που το έχετε σε ένα ξεχωριστό μπωλ. Αφού χλιαρώσει το μείγμα στην κατσαρόλα, παίρνετε το μισό και το ανακατεύετε καλά (με σύρμα) με το αλεύρι στο μπωλ. Στη συνέχεια το ρίχνετε όλο στην κατσαρόλα όπου συνεχίζει να βράζει σε χαμηλή φωτιά το γάλα με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε καλά να πήξει η κρέμα και τη ρίχνετε πάνω στη σφολιάτα.
Ψήνετε στο φούρνο για μισή ώρα με 45 λεπτά περίπου και είστε έτοιμοι!
Τρώγεται πολύ ωραία και την επόμενη μέρα αν τη φυλάξετε στο ψυγείο.
Εμείς βάλαμε ξύσμα λεμονιού γιατί είχαμε μόνο μία βανίλια.
Καλή επιτυχία!
0 σχόλια